Volop kansen voor duurzaam warm tapwater

Tekst
BeeldTechnea

Wist je dat douchewater verantwoordelijk is voor 88% van al het dagelijks warm tapwatergebruik? En dat dit in nieuwbouw zelfs 30 tot 50% van de energienota inneemt? Met het feit dat we steeds vaker en langer douchen, zal het aandeel op de energierekening alleen maar stijgen. Het slechte nieuws is dat de energieprijzen het afgelopen jaar ook flink zijn gestegen. Het goede nieuws? Er is een oplossing voor duurzaam warm tapwater, zónder op comfort in te leveren.

Warmteterugwinning uit douchewater

Maak tijdens het douchen slim gebruik van het warme afvalwater met behulp van een douche-wtw. Deze warmtewisselaar zorgt ervoor dat het koude aanvoerwater wordt voorverwarmd door het warme afvalwater. Deze stromen in aparte buiswanden langs elkaar, wat zorgt voor een warmteoverdracht van 10 naar 25 graden.

De verwarmingsinstallatie hoeft minder energie te leveren voor de gewenste douchetemperatuur. Het resultaat? Een significant lagere energierekening, een lagere CO₂-uitstoot, meer warm tapwater en een beter douchecomfort. Een douche-wtw is dus een must bij een badkamer renovatie en bij nieuwbouw.


Technea Shower HR Tubes

Technea introduceert haar nieuwe lijn douchepijp-wtw’s: de Technea Shower HR Tubes. Bij deze lijn is er bewust geen soldeerwerk toegepast, zodat de kans op lekkage vrijwel uitgesloten is. De PVC-U buitenmantel beschermt de ingesloten, koperen dubbelwandige warmtewisselaar tegen schade- en diefstal. Dankzij een speciale turbo rotator heeft deze douchepijp-wtw een perfecte instroom én dus gegarandeerd rendement. Alle Technea Shower HR Tubes worden, als enige in Europa, geleverd met tien jaar garantie.


Eerst voelen, dan geloven

Nog niet helemaal overtuigd? Op de VSK 2022 laat Technea je de werking van warmteterugwinning persoonlijk ervaren. Naast een fysieke demo van de douchepijp-wtw en de douchegoot-wtw, kun je kennismaken met andere duurzame thema’s zoals opwekking, koelen, verwarmen, ventilatie en alles voor op én in het dak.. Ben jij er ook bij?

Gepubliceerd op10 december 2021 om 0:00