VOORBESCHOUWING VSK 2022

Tekst
BeeldDelabie Benelux

DELABIE is zeer tevreden om weer aanwezig te mogen zijn op VSK. Deze 25ste editie willen we zeker niet missen! VSK is een belangrijke installatiebeurs waar kennis gedeeld wordt en waar we op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van installatie.

Op de DELABIE-stand zal de bezoeker ervaren dat bij onze productoplossingen de nadruk ligt op duurzaamheid en een hoge water- en energiebesparing, zonder daarbij in te boeten op prestatievermogen en gebruikerscomfort. Andere belangrijke pijlers bij de productontwikkeling zijn hygiëne, comfort, onderhoudsgemak, vandaalbestendigheid en installatiegemak.

Tijdens deze editie zullen we een selectie uit ons assortiment en enkele nieuwigheden laten zien. Bovendien krijgt de bezoeker de gelegenheid om meer te weten te komen over onze producten die recent in de prijzen zijn gevallen.

1 ) Directe toiletspoelingen en voorwandsystemen + inbouwoplossingen

Een groot deel van de stand zal gewijd zijn aan inbouwoplossingen voor urinoirspoelingen, toiletspoelingen en douches. Aan de hand van een workshop zullen de DELABIE-medewerkers uitleggen hoe de door DELABIE ontwikkelde inbouwmodules kunnen worden aangepast aan verschillende wanddiktes en welke verschillende installatiemogelijkheden er zijn. Er zullen ook verschillende installatievoorbeelden getoond worden.

Er wordt eveneens aandacht besteed aan het toiletsysteem met directe spoeling. Dit is een ideaal systeem voor toiletten in publieke gebouwen. Bij dit systeem ontbreekt een reservoir waardoor stilstaand water en kalkaanslag of vuilophoping in de sanitaire installatie vermeden worden. Er is bovendien geen wachttijd nodig, want het systeem is direct aangesloten op het waterleidingnet; het water is dus steeds beschikbaar. Het toiletsysteem met directe spoeling is hiermee hygiënischer en verzekert een totaalcomfort voor de gebruiker. Alle voordelen van dit systeem kunnen ontdekt worden op onze stand.

Een voorbeeld van een toiletkraan met directe spoeling is onze TEMPOMATIC dubbele bediening. Deze toiletkraan beschikt over een intelligent spoelsysteem waarbij het systeem kan onderscheiden wanneer een kleine of grote spoeling nodig is. Dit draagt uiteraard ook bij tot waterbesparing. De spoeling van de TEMPOMATIC dubbele bediening gebeurt op vraag met de drukknop of automatisch na het vertrek van de gebruiker. Deze kraan viel al meerdere malen in de prijzen: onder meer bij de Muuuz International Awards, de ICONIC AWARDS en de GERMAN DESIGN AWARDS. De TEMPOFLUX 3 toiletkraan met directe spoeling heeft net zoals de TEMPOMATIC een dubbele bediening, maar dan niet elektronisch. De kraan beschikt over een soepele bediening waardoor hij geschikt is voor elke type gebruiker. Het watervolume kan aangepast worden van 3l/6l naar 2l/4l en er is ook een blokkeersysteem geïntegreerd waardoor waterverspilling vermeden wordt.

2 ) Black Spirit assortiment

Vorig jaar lanceerde DELABIE haar Black Spirit assortiment met de zwarte BINOPTIC elektronische wastafelkraan. Onze zwarte BINOPTIC viel zelfs in de prijzen bij de prestigieuze wedstrijd Red Dot Award en ontving de prijs voor Product Design 2021. Gezien het succes van ons zwarte assortiment, waaronder onze zwarte HIGHFLOW handendroger en elektronische zeepdispenser, heeft DELABIE niet stilgezeten en wordt dit assortiment uitgebreid. Denk aan accessoires zoals toiletborstelhouders, toiletpapierverdelers, kledinghaken en handdoekverdelers. Ook onze SPEEDJET 2 handendroger bestaat voortaan in een zwarte versie.

3) BE-LINE ASSORTIMENT

Ook ons Be-Line assortiment blijven we verder uitbreiden. De Be-Line serie staat voor design, comfort en welzijn. De grepen, steunen en douchezitjes voor iedereen zijn geschikt en bieden een gevoel van welzijn dat de medische uitstraling overheerst. De grepen hebben een ergonomische platte anti-roterende zijde voor een optimale grip en nemen weinig plaats in zodat de gebruiker bewegingsvrijheid heeft. De serie bestaat in twee aluminium uitvoeringen: mat wit geëpoxeerd en antraciet grijs. De keuze van uitvoering laat toe een visueel contrast te creëren tussen de grepen of de zitjes en de muur waarop de producten geïnstalleerd worden. De Be-Line producten zijn ook veilig. In utiliteiten is het gewicht van de gebruiker onbekend. De producten dienen dus bestand te zijn tegen elke omstandigheid. Daarom zijn ze getest op meer dan 200 kg. Dankzij de afstand van 38 mm tussen de greep en de muur wordt verhinderd dat de voorarm vast komt te zitten. Zo wordt ook het risico op het breken van een vastzittende arm bij een eventuele val beperkt. Enkele van onze Be-Line nieuwigheden zijn de opklapbare greep met vloersteun, de kledinghaak, de toiletpapierrolhouder en de toiletborstelhouder.

De opklapbare Be-Line grepen werden bij de PLUS X AWARD 2020 en 2021 bekroond met vier kwaliteitslabels: Hoge kwaliteit, Gebruiksgemak, Functionaliteit en Ergonomie. Ook het Be-Line douchezitje viel al meerdere malen in de prijzen.

Gepubliceerd op13 april 2022 om 16:00