Deel deze spotlight

WARP Systems zet de vloerverwarmingsmarkt op zijn kop

Tekst
BeeldXYTO Media

De nieuwe isolatie eisen uit het bouwbesluit en de stijgende temperaturen in de zomer vragen om vernieuwende concepten. Vernieuwende concepten om op een warme zomerdag de warmte uit geïsoleerde woningen te krijgen en te houden. En dat deze isolatie eisen een probleem kunnen zijn is afgelopen zomer wel gebleken. Er zijn in woningen temperaturen van 38° Celsius gemeten en de verkoop van energie slurpende airco’s is met 300% gestegen. Er moet toch een toekomstbestendige oplossing zijn voor deze kwestie? 

Watergedragen plafondverwarming

En deze toekomstbestendige oplossing is er zeker: Watergedragen plafondverwarming. Toch denken consumenten vaak bij verwarmen aan vloerverwarming, maar niet aan plafondverwarming. En dat je met watergedragen verwarming kan koelen is helemaal onbekend, terwijl dit veel voordelen biedt. Zo kunnen de verwarmingssystemen van WARP Systems in combinatie met een warmtepomp een ruimte koelen. Hierbij is het SpeeTile systeem geschikt voor zowel vloeren, wanden als plafonds. Verwarmen in de winter en koelen in de zomer. Toekomstbestendig en comfort in elk seizoen.

Voordelen van plafondverwarming

Een veel voorkomend probleem bij verbouwingen en renovaties is dat er weinig opbouwhoogte beschikbaar is voor vloerverwarming. Nu zijn de verwarmingssystemen van WARP Systems met 15 mm al revolutionair laag, maar het plafond is een groot onbenut vlak welke vaak wordt vergeten. Zo is er evenveel m2 beschikbaar als de vloer, maar staan er geen voorwerpen als een bank, tafel of kleed in de weg die de warmte tegen houden. Zo benut je de warmte optimaal en heeft de consument geen opbouwhoogte nodig. En natuurlijk komt het plafond een stukje naar beneden, maar dit is ongeveer 20mm inclusief afwerklaag.

Over de manier van verwarmen is bij consumenten vaak nog verwarring. Warmte stijgt toch naar boven? Dit is uiteraard bij stralingswarmte niet het geval. Plafondverwarming wordt dan ook vaak ervaren als de warmte van de zon. Een ander voordeel van plafondverwarming is dat deze de vloer relatief warm straalt, waardoor koude voeten verleden tijd zijn. Maar nu het in de wintermaanden lekker warm is hoe doen we dat met de hete zomerdagen?

Koelen met watergedragen verwarming

In combinatie met een warmtepomp is het mogelijk om te koelen met watergedragen verwarming. Zo kan op een warme zomerdag van 38° Celsius een ruimte gekoeld worden naar ± 23° Celsius. Ook hebben consumenten die via het plafond koelen geen last van koude voeten en de kosten voor koelen zijn relatief laag. Zeker zodra we deze vergelijken met de kosten die een airco met zich mee brengt.

Waarom WARP Systems?

De systemen van WARP Systems zijn de nieuwe generatie verwarmingssystemen. Deze zijn met 15 mm opbouwhoogte de dunste en snelste op de markt. Maar ook de montage is eenvoudiger en sneller dan traditionele systemen. Met het unieke klik-breek-schuif systeem is meten verleden tijd en met het lichte gewicht van het SpeeTile systeem is zelfs boven je hoofd werken prima uit te voeren. De systemen reageren actief, waardoor de warmte in een ruimte binnen 45 minuten voelbaar is.

Ben jij klaar om aan de toekomst te bouwen?

Nog even de toekomstbestendige voordelen op een rij

Actief: de gewenste temperatuur op ieder moment

Dun:     opbouwhoogte vanaf 15 mm

Snel:     eenvoudig te installeren en een snelle reactie van het systeem

Licht:    in gewicht, eenvoudig te installeren en goed toepasbaar bij renovatie

WARP Systems

Constructieweg 1

2421 LN Nieuwkoop

Tel: 0172-574955

Website: www.warp-systems.nl

email: sales@warp-systems.nl

Gepubliceerd op30 maart 2020 om 19:39
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga