Deel deze spotlight

We hebben er een nieuw maatje bij : De AX2

Tekst
BeeldAttema

De vernieuwde AX3 kabeldoos heeft er een klein maatje bij: de AX2. Die is zo compact dat je ‘m makkelijk onzichtbaar of in kleine ruimtes verwerkt. De doos is stof- en spuitwaterdicht, dus ideaal voor buiten. En door de praktische uitvoering monteer je ‘m snel.


De AX2 en de nieuwe AX3 zijn zo ontwikkeld, dat je ze perfect buiten kunt gebruiken. De kabeldozen zijn namelijk spuitwaterdicht (IP55). Naast de standaard AX3 van 75 x75 x 37 mm is de AX2 is echt klein: slechts 89 x 42 x 37 mm. Daardoor monteer je ‘m eenvoudig in kleine ruimtes, zoals in een wandgoot of in de bak van een rolluik, zonnescherm of screen. En hij is dan wel compact, maar de Somfy draadloze ontvangers passen er perfect in. Je kunt ‘m ook in tuinverlichtingspalen verwerken, om lampen door te verbinden en de ontvangers van de afstandsbediening te verstoppen. Het formaat zorgt er bovendien voor dat je ‘m vrijwel onzichtbaar bevestigt op een ligger van een parasol, voor de terrasverwarming. En omdat beide dozen nu zowel in het grijs als in het trendy zwart verkrijgbaar zijn, vallen ze al helemaal niet meer op.


De AX2 en AX3 hebben een lange levensduur en zijn eenvoudig te recyclen. Maar wat nóg fijner is: ze zijn snel en eenvoudig in het gebruik. De diverse dichtmembraam ingangen aan de zijkant en in de bodem van de doos, waardoor je soepele en massieve kabels makkelijk verwerkt. Terwijl je de doos monteert of aansluit, bevestig je het deksel gewoon op een van de vier hoeken, zodat je ‘m niet beschadigt of verliest. En door de twee bevestigingsogen aan de buitenkant, kun je de doos vastschroeven of snel monteren door middel van tyraps.Gepubliceerd op19 december 2022 om 0:00