Tonzon

Over Tonzon

Tonzon is jouw betrouwbare partner in isolatie. Zij zijn sinds 1980 de uitvinder van het opvouwbare isolatiemateriaal gebaseerd op een dunne maar sterke folie. De benodigde lucht wordt op de plaats van bestemming opgesloten tussen meerdere reflecterende oppervlakten. Tonzon heeft als het ware de thermosfles flexibel gemaakt. Deze isolatietechniek biedt een hoge isolatiewaarde met weinig ruimteverlies. Omdat er gebruikt wordt gemaakt van lucht, die overal gratis aanwezig is, blijft transport en opslag beperkt tot volumes die circa 1000 keer kleiner zijn dan de traditionele isolatiematerialen. Tonzon is in Nederland met de thermoskussens vooral bekend als de pionier op het gebied van vloerisolatie. Maar intussen worden ook voorzetwanden, daken, radiatoren en zelfs ligbaden geïsoleerd als een thermosfles. Tonzon isolatie is ideaal voor renovatie, afbouw en prefab bouw in koude en warme klimaatzones.

Vloerisolatie

De goede werking van Tonzon komt door de unieke manier van isoleren. De

thermoskussenszijn een soort luchtzakken van reflecterende folie die onder de vloer aangebracht worden. Door de folie kan de vloer geen warmte meer uitstralen naar de kruipruimte. Daarnaast wordt de lucht in de luchtzakken opgewarmd en blijft de warmte dicht bij de vloer. Resultaat is een warmere vloer, die sneller opwarmt en langer warm blijft.

Vochtwering

Veel kruipruimtes zijn vochtig of nat. Daarom wordt in combinatie met de thermoskussens een stevig zeil op de bodem van de kruipruimte gelegd. Door middel van deze bodemfolie wordt de verdamping van vocht uit de kruipruimtebodem gestopt. Dit betekent minder vocht in de woning en een optimale werking van de thermoskussens.

Muurisolatie

Het Thermosheet wordt ingezet als damp remmende laag en isolatiefolie. Dankzij de grote breedtes, oplopend tot 4.500 mm en rol lengtes van 100 m of meer kunnen zeer grote velden naadloos met isolatiemateriaal uit een stuk worden afgedicht/geïsoleerd. De lijm is op waterbasis en kan elk oppervlak zelfklevend maken. Dit is mogelijk bij hout, beton, steen, metaal, kunststof, etc. , zodat ook de aansluiting bij de randen perfect afgesloten wordt. Met deze thermosheets is het bovendien mogelijk bij steensmuren met minder ruimteverlies een hogere isolatiewaarde op te bouwen.

Dakisolatie

Zeer positieve resultaten worden ook geboekt bij het isoleren van rieten en beschoten daken. Extra voordeel van de thermosheets in deze toepassing is het feit dat de kap hiermee relatief eenvoudig winddicht kan worden gemaakt. Ook hier is de nieuwe lijm op waterbasis een uitkomst. De zolder is opeens niet meer tochtig en de hinderlijke trek in huis is verdwenen.

In de tropen worden de thermoskussens als dakisolatie ingezet. De ruimte blijft hierdoor koel en de warmte blijft buiten. Het geringe transportvolume betekent hier een enorme besparing op transportkosten.

HR-radiatorfolie

Een radiator zou alleen naar de woonruimte zijn warmte moeten uitstralen. Op dat principe is Tonzon HR-radiatorfolie gebaseerd. Deze wordt direct achterop de radiator bevestigd en doet zo onzichtbaar zijn werk. Op deze manier voorkom je het opwarmen van de muur en gaat de warmte beter de kamer in.

Milieu en gezondheid

Tonzon producten zijn allemaal gebaseerd op een dunne reflecterende folie. Hierdoor worden woningen voorzien van uitstekende isolatie met ontzettend weinig materiaal. Weinig materiaal betekent lage energiekosten bij de productie en installatie, maar voornamelijk ook bij het transport. Resultaat: nauwelijks vrachtwagens nodig en een milieu impact die binnen enkele maanden weer is terugverdiend. Uit onderzoek van het NIBE blijkt dat Tonzon producten om deze redenen ook de laagste milieubelasting hebben van alle isolatiematerialen. Daarom zijn zij voor hun unieke uitvinding, het Thermoskussen, als enige vloerisolatie bekroond met het keurmerk voor duurzaam bouwen. Door de unieke manier van isoleren en unieke denkwijze, kan je er op vertrouwen dat je met Tonzon altijd een goede keuze maakt voor het klimaat.

Adres
Postbus 1375
7500 BJ Enschede