Van Hout realiseert duurzaam wellnesscomplex met Spirotech

Van Hout adviseurs en installateurs is gespecialiseerd in het adviseren en leveren van duurzame installaties. Een indrukwekkend voorbeeld daarvan is het wellnesscomplex SpaOne in Oosterhout. Met hulp van Spirotech is daar het rendement van de technische installaties vergroot en geborgd.

Full service wellness

Van Hout adviseurs en installateurs in Veldhoven onderscheidt zich in de bouwwereld met duurzame projecten waarbij ze inzetten op gegarandeerde CO-reductie. Als vervolg op een aantal eerder gerealiseerde saunacomplexen voor de ondernemers André Meerhoff en Twan Veraa, is Van Hout tevens betrokken bij de ontwikkeling van het full service in Oosterhout.

Met een oppervlakte van zo’n vierduizend vierkante meter aan gebouwen, vijvers en zwembaden behoort SpaOne tot de grootste wellnesscomplexen van Nederland. En dankzij het advies van Van Hout ook tot de duurzaamste. Behalve relaxen in alle sauna’s en baden, kunnen bezoekers ontspannen tijdens massages en genieten van gezonde voeding.Installatierendement vergroten en waarborgen installaties beïnvloeden in toenemende mate de beleving, het comfort en de duurzaamheid van gebouwen. “SpaOne is een bijzonder duurzaam wellnesscomplex, dankzij eigen zonnepanelen, biomassaketels en een warmtekrachtkoppeling”, vertelt Roy Willems, projectleider bij van Hout.“In sauna’s zijn vooral de verwarming en de watervoorzieningen bedrijf kritisch. Om het rendement van de installaties voor SpaOne te vergroten en te waarborgen, hebben wij er automatische SpiroVent Superior vacuümontgassers en SpiroTrap vuilscheiders aan toegevoegd. Luchtvorming en vuilophoging in het systeemwater van installaties verlagen namelijk geleidelijk het rendement. Met als gevolg: een ongewenst hoger energieverbruik. Verder houden wij het systeemwater in een topconditie met SpiroPlus-additieven, terwijl speciale SpiroPress-expansieautomaten de druk automatisch op peil houden”.

Resultaatgerichte samenwerking

“Wij werken al een aantal jaren met Spirotech samen, omdat hun producten belangrijke waarde toevoegen voor het installatierendement tijdens de hele levensduur”, vervolgt Willems. “Bij het SpaOne-project heeft Spirotech in de planfase meegedacht over de benodigde werktuigbouwkundige installaties en blijven ze ook tijdens de exploitatiefase betrokken bij het onderhoud van desysteemwaterkwaliteit. Daarnaast stelt Spirotech kwaliteit voorop en komen ze afspraken na. De communicatielijnen zijn kort en zowel de accountmanager als technici zetten zich indien nodig extra in om het gewenste resultaat voor onze klanten te bereiken. Kijkend naar het samenwerkingsverband voor dit project, ontzorgen wij de eigenaren van het SpaOne-complex en ontzorgt Spirotech ons bij het optimaliseren van het installatierendement. Klantervaring “Met dit moderne duurzame complex spelen wij in op de toenemende behoefte aan wellness in een natuurlijke omgeving en kleuren wij een witte vlek in het aanbod daarvoor in West-Brabant”, zegt mede-eigenaar John Pasveer. “Wij hebben Van Hout al in een vroeg stadium bij onze projectontwikkeling betrokken, omdat voor dit nieuwe complex de lat aanzienlijk hoger is gelegd. Daar hebben zij en alle andere leveranciers met veel ervaring, kennis en betrokkenheid aan meegewerkt.

Gepubliceerd op4 februari 2021 om 0:00