Rendementsverliezen warmtepompen voorkomen Je leert het tijdens de VSK-beurs

Tekst
BeeldSpirotech

Nederland heeft de ambitie en plannen om vanaf 2050 volledig duurzaam invulling te geven aan de energiebehoeften van alle mensen en bedrijven. Een ingrijpende transitie, die nog groter is dan het aanleggen van de gasinfrastructuur in de jaren zestig. Hoe deze duurzame energievoorziening precies wordt gerealiseerd, is nog afhankelijk van technische innovaties en kostenontwikkelingen.

De komende decennia gaan warmtepompen alvast een deel van die duurzame ambitie invullen, vanwege de bewezen technologie en het mogelijk aantrekkelijke rendement. Mogelijk, omdat een verkeerd advies, slechte installatie en lucht en vuil net als bij cv- en koelinstallaties rendementsverliezen kunnen veroorzaken. Bij sommige projecten zijn de beoogde resultaten daardoor tegengevallen.

Spirotech is al ruim 50 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen en leveren van innovatieve oplossingen voor de vloeistofconditionering in verwarmings-, koel- en industriƫle installaties. Tijdens de VSK installatiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht krijg je op de stand van Spirotech inzicht in de werking en marktontwikkeling van warmtepompen. Daarna worden zowel de invloeden van lucht en vuil op het mogelijke rendement belicht, als een oplossing om deze te voorkomen.

De VSK loopt van 17 tot en met 20 mei, je vindt Spirotech in hal 7, standnummer D023.

www.spirotech.com

Gepubliceerd op23 mei 2022 om 16:00